Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sammen med TekLab UiB inviterer vi til StudentDemo

10 May, 2023 @ 12:00 - 13:30

Sammen med TekLab UiB har vi gleden av til å invitere alle til StudentDemo den 10.mai.

Samarbeid med Akvariet i Bergen

På kurset MIX250: Bacheloroppgave i Medie- og interaksjonsdesign har studentene jobbet med Akvariet i Bergen med Aslak Sverdrup i spissen. Han er administrerende direktør for Akvariet, og har dette semesteret hatt et tett samarbeid med studentene om deres prosjekter. Tidligere i vår presenterte Aslak hvilke type tjenester Akvariet var interessert i at studentene skulle utforske, blant annet teknologi innen virtuell og utvidet virkelighet (VR/AR), interaktive skjermer og andre innovative løsninger for gode brukeropplevelser. Akvariets fremtidige planer om å bli til et nytt verdenshavsenter på Dokken ved navn “O” har også vært et sentralt tema for dette samarbeidet.

Resultatet av arbeidet er seks prototyper som er designet for ulike målgrupper og bruksområder, og den 10.mai skal studentene presentere sine løsninger for Akvariet på Media City Bergen!

Lars Nyre er faglærer på kurset sammen med medlærere Julia Hellem Brandt og Helene Høylandskjær, og lærer i designmetode Joao Ribeiro. Vi har også fått verdifulle bidrag fra Øyvind Steensen i Hidden, Ronald Toppe i Scary Weather, Audun Kløyve Gulbrandsen i Spello og Christen Hermansen i Future Solutions

StudentDemoen arrangeres av TekLab ved Lars Nyre, Julia Hellem Brandt og Helene Høylandskjær i samarbeid med NCE Media ved Helge O. Svela og Charlotte Vindenes og MediaFutures.

TekLab er eit nettverk for forsking, utdanning og innovasjon innan medie- og kommunikasjonssektoren. Nettverket formidlar nyheitssaker og resultat frå prototyping og evaluering utført av studentar på bachelor og master, PhD-stipendiatar og seniorforskarar.

TekLab utviklar nye samarbeid som kan fremje teknologiutvikling i skjæringspunktet mellom forsking og utdanning. TekLab samarbeider med lokale og nasjonale teknologifirma innan medie- og kommunikasjonssektoren.

Program

12:00 – 12:05: Introduksjon ved Helge O. Svela og rektor ved Universitet i Bergen, Margareth Hagen. 

12:05 – 12:35: Åpent gulv, demo av prototypene. Publikum får mulighet til å gå rundt og teste prototyper og prate med gruppene om deres prosjekt. 

12:35 – 13:20: Pitch fra gruppene. Hver gruppe får 2 minutter til å pitche sine prototyper for ekspertpanelet og publikum. Ekspertpanelet vil etter hver pitch bruke 5 minutter på å stille spørsmål og gi tilbakemeldinger til gruppene. 

13:20 – 13:30: Refleksjon om arbeidslivsrelevans. I samtale med Helge O. Svela skal rektor ved UiB, Margareth Hagen, tredjeårsstudent Martin Lund og andreårsstudent Fredrik Hajian reflektere om kurset og hvilken arbeidslivsrelevans den har. 

Ekspertpanel

Margareth Hagen, rektor ved Universitetet i Bergen.  

Aslak Sverdrup, administrerende direktør for Akvariet i Bergen.

Janicke Allers, investor og rådgiver for start-up bedrifter.

Leif Ove Larsen, professor i medievitenskap ved Universitetet i Bergen. 

Prototypene

FiskAR: Oppdag havets hemmeligheter med FiskAR! Med vår prototype kan du med AR-teknologi oppleve dyrelivet i ditt nærområde på en interaktiv og engasjerende måte. Lær om ulike arter og hvordan forurensning truer havets økosystemer. Bli med på reisen for å øke bevisstheten rundt vår påvirkning på naturen. Prototypen er designet og utviklet av Hans Christian Haakonsen, Precilia Isaksen, Mathilde Solbakken Stenberg, Sara Tumey Celik Nystad og Julia Dietze Paulsen.

Oppdag O: Har du noen gang drømt om å utforske havets mange skatter og hemmeligheter? I Oppdag O blir verdenskartet levendegjort med framtidens AR-teknologi for å gi en utforskende og lærerik «heads-up, hands-free» opplevelse full av diskusjon, samarbeid, og fysisk bevegelse. Prototypen er designet og utviklet av Emma Husa, Sara Rachel Johnsen, Amalie Kjersem, Håkon Lystad og Alrik Strandnæs Olsen.

PingFinn: Pingfinn gir deg et innblikk i de unike personlighetene til pingvinene ved bruk av kunstig intelligens. Ta et bilde og bli kjent med pingvinene på Akvariet! Prototypen er designet og utviklet av Mohamedamin Ayanle Godor, Markus Jin Hovland, Hedvig Bache Hungnes, Maja Sandvik og Amanda Jørgensen Værøy.

Havkompis: Hvordan kan man skape engasjement og lærelyst om havet og dets beboere blant barn og unge på en underholdende måte? Havkompis er en interaktiv læringsplattform med formål om nettopp dette. Gjennom profiler om Akvariets ulike arter og enkle aktiviteter, har vi som formål å spre kunnskap og læring på en måte som fanger barnas oppmerksomhet og bidrar til lærelyst. Prototypen er designet og utviklet av Emily Wei Stokke Dishington, Adrian Reksten Ringdal, Iselin Ågotnes Steffensen, Marte Hestetun Svinø og Irene Ulveseth.

Ark: ARK er en plattform som skal bidra til en mer effektiv og trygg arbeidsflyt hos Akvariet, og dermed sikre god dyrevelferd og mer tid til formidling for de ansatte! Prototypen er designet og utviklet av Helena Graver Arvidsson, Kaja Qvigstad Eek, Mari Elise Bøe, Martin Lund og Anna Solvoll Saugestad.

Dypdykk: Den digitale læringsplattformen Dypdykk tilbyr skoleklasser et organisert, fleksibelt og morsomt opplegg i forbindelse med et besøk på Akvariet! Prototypen er designet og utviklet av Emilie Engberg Andersen, Lukas William Larsen, Marie Moksheim, Thea Torgrimsen Svinø og Johanna Utle.

Alle prorotypene vil bli publisert på TekLab sin nettside på slutten av semesteret. Stay tuned!

Details

Date:
10 May, 2023
Time:
12:00 - 13:30
Event Category:
Event Tags:
,

Organizers

MediaFutures Research Centre
TekLab
NCE Media